Akcija
spirulina-prah
spirulina-prah2Spirulina v prahu (ekološko pridelana) 250 g

Spirulina v prahu (ekološko pridelana) 250 g

13.70 € 10.96 €

Spirulina pacifica

  • krepi telo in imunski sistem
  • visoka vsebnost beljakovin
  • visoka vsebnost mineralov in vitaminov
  • razstruplja telo
  • krepi kri

7 na zalogi

Opis izdelka

Spirulina, osnovni podatki

Ta preprosta modro-zelena enocelična alga, ki vsebuje ogromno klorofila, uspeva v toplih, svežih vodah. Raste predvsem v okolju, kjer drugi okolju škodljivi organizmi ne morejo preživeti. Spirulina je alga, ki s pomočjo sonca razvije bogata hranila v sebi. Je ena prvih oblik življenja na Zemlji, ki je 3,6 milijarde let nazaj pričela prispevati k oblikovanju atmosfere in proizvajanju kisika, ki je dovoljevalo višjim oblikam življenja, da so se razvile. V svoji DNK nosi znanje o uspešni evoluciji. Ime je dobila po svoji spiralni obliki. Širom sveta najdemo najmanj 35 različic.

Zgodovinsko gledano so spirulino kot superhrano častila že azteška ljudstva. Spirulina je bila več tisoč let njihov primarni vir proteinov. V jezeru Texocco še danes uspeva najboljša spirulina na svetu (Mehika). Najpogosteje so jo mešali s kakavom, ki je zanje predstavljal hrano bogov. Večja uporaba spiruline se je začela v letu 1970, vedno več ljudi jo uporablja. Do leta 2020 naj bi letno v svetu proizvedli kar 220 000 ton spiruline.

Učinkovine

Spirulina ne deluje le čistilno, ampak predvsem krepilno. Predvsem vegetarijanci bi morali obvezno uživati alge. Mnogi spirulino opisujejo kot »protensko kraljico« med superživili. Je naravna super hrana z od 65 – 71% odstotki rastlinskih proteinov.

Beta karoten, ki ga najdemo v algah in rastlinah naj bi preprečeval razmnoževanje rakavih celic pri ljudeh in živalih. Med drugim vsebuje antioksidant zeaksantin, ki izboljšuje vid. Vsebuje tudi fikocianin – izjemen modri pigmenti, ki stimulira proizvodnjo matičnih celic.

Najbolj bogat vir GLA (gamalinolensko kislino) ima poleg materinega mleka. GLA je pomembna za rast in razvoj. GLA je priporočljiva ljudem, ki niso bili nikoli dojeni. Prav tako je GLA v pomoč proti alergijam, za sijoče lase in kožo.

Uporaba

Načeloma ni omejitev v količini, priporočljivo kadarkoli. V prehrani, napitku,…

Poreklo

Kitajska.

Dodatne informacije

Teža 0.250 g