Akcija
PAKET-REISHI-HESHOUWU
reishi_goba-prah2

Paket Reishi goba in He shou wu

21.92 € 18.26 €

Ganoderma lucidum in Polygonum multiflorum

  • krepi imunski sistem
  • vsebuje številne vitamine in minerale
  • nima stranskih učinkov
  • stimulira vso telo – čisti, krepi, vzpodbuja
  • goba nesmrtnosti

3 na zalogi

Opis izdelka

Osnovni podatki

Reiši je japonsko ime za lesnato gobo, ki je slovensko ime dobila zaradi svetleče površine klobuka, na kitajskem pa jo poimenujejo »goba nesmrtnosti«. Spodbujala naj bi namreč dolgo življenje in krepile zdravje, prispevale pa naj bi tudi k večji modrosti in sreči. So dokaj redke. Reiši, ki je gojen v rastlinjakih, je po navadi slabše kakovosti in ni tako potentna.

He šo wu je trti podobna rastlina z majhnimi lističi, ki se s svojimi dolgimi vejami na široko razrašča. Domovina je sicer Kitajska, raste pa tudi na Japonskem in Tajvanu. V zdravilne namene se je včasih uporabljala nepredelana korenina, sedaj pa bolj pogosto uporabi korenina, ki jo skuhajo v posebni tekočini. Kakovostna korenina mora biti stara šest  let.

Učinkovine

He šo wu vsebuje naravno obliko lecitina, zaradi česar preprečuje zamašitev arterij in uravnava krvni tlak. Vsebuje mineral cink, ki podpira reproduktivne organe in spodbuja spolno energijo. Vsebuje tudi železo, ki je potreben za zdravo kri.

Gobe naj bi vsebovale velike količine polisaharidov in ostalih sestavin, ki močno krepijo imunski sistem. Na Kitajskem že zdravijo raka jeter in želodca z gobo reiši, pa tudi artritis in druge imunološko pogojene zdravstvene težave.

Ob večjih zdravstvenih težavah in ob povečani izčrpanosti se priporoča olje iz gobe reiši. Reiši vsebuje številne vitamine: A, B2, B3, B6, biotin, folna kislina; minerale: železo, magnezij, cink, baker, mangan, germanij.

Goba reiši ne le stimulira imunski sistem, ampak ga tudi regulira. In prav zato je tako popolno superživilo.

Uporaba

Kombinacija obeh je idealna. Najpogosteje ju pripravimo kot čaj. Ne pijemo ga na tešče in je bolj primeren v drugi polovici dneva.

VitaNatur_reishi_heshouwu

Dodatne informacije

Teža 250 g