Akcija
paket-cokolada

Paket Čokolada

22.83 € 20.09 €

Ni na zalogi

Opis izdelka

Osnovni podatki

Kakavovo maslo je maščoba, pridobljena iz zrn kakavovca. Ima značilen vonj in je ključna sestavina čokolade. Kakavovo maslo vsebuje antioksidant vitamin E, ki varuje celice pred oksidativnim stresom.

Kakavovec je zimzeleno drevo, po velikosti podobno našim sadnim drevesom, katerega domovina so tropski predeli vznožja Andov, porečij Orinoka in Amazonke Srednje in Južne Amerike, oziroma področja današnje Mehike, Gvatemale, Ekvadorja, Kolumbije, Venezuele, Peruja, Brazilije, Dominikanske republike. Raste pa tudi v Afriki, v Slonokoščeni obali, Nigeriji, Gani, Kamerunu, Togu, ter Aziji, v Maleziji, Indoneziji, Indiji in na Filipinih.

Drevo kakavovca obrodi s plodovi podobnimi približno 30-centimetrski razpotegnjeni meloni, z mehko sredico, ki ščiti približno 30 zrn.

Vsebuje dvakrat več antioksidantov kot rdeče vino, trikrat več kot zeleni čaj, pa tudi precej več od česna. Od vitaminov prevladuje vitamin C. Bogat je z minerali. Žveplo, magnezij, kalcij, železo, cink, baker, natrij in mangan. Vsebuje tudi aminokisline, flavonoide. V človeškem telesu dokazano spodbuja kemične reakcije, odgovorne za občutek ugodja in sreče.

Lucuma je nenavaden sadež z drevesa, ki najbolje uspeva visoko v Andih, na nadmorski višini med 1000 in 2400 m. Tam se v prehrani uporablja že tisočletja, še posebej cenjena je bila pri Inkih, kar ji je tudi prislužilo drugo ime »inkovsko zlato«.
Lucuma v prahu je odlična alterantiva sladkorju in umetnim sladilom, saj v nasprotju od teh telesu ne jemlje, ampak ga celo zalaga s koristnimi snovmi.

Posebej se odlikuje po visoki vrednosti karotenov. Na drugem mestu je vitamin B3 ali niancin, ki je topen v vodi in v telesu sodeluje pri pomembnih presnovnih procesov.
Sestavine: 100 % ekološko pridelano hladno stiskano deviško kakavovo maslo (250 g), ekološko pridelan presni kakav (250 g) in lucuma sladilo (250 g).

paket-cokolada

Video za izdelavo čokolade dobiš TUKAJ.