konopljina_semena
konopljina_semena2Konopljina semena (ekološko pridelana) 250 g

Konopljina semena (ekološko pridelana) 250 g, prehransko dopolnilo

7.31 €

Cannabis sativa L.

  • idealno razmerje omega 3 in omega 6 (3:1 oziroma 4:1)
  • super okus
  • primerno za otroke

Ni na zalogi

Opis izdelka

Osnovni podatki

Konoplja je pomembna rastlina z ogromno ekološkimi prednostmi. Raste hitro, v 70 do 110 dneh doseže 2 do 5 metrov. Njena senca preprečuje rast plevela, zato uporaba herbicidov ni potrebna. Med rastjo konoplja veže ogljik iz zraka, kar poveča kvaliteto zraka, ki ga dihamo. Korenine so globoke in ko je rastlina požeta, ostanejo in se razgradijo v tleh, kar hrani prst in omogoča vsakoletno setev na istem mestu. Rastlina je odporna proti škodljivcem in ne zahteva uporabe pesticidov. Sodi v isto družino kot murva.

Uporabni so vsi deli rastline – vlakna, listi in semena. Konopljini listi so bogat vir vlaknin, zato se priporočajo za čiščenje črevesja. Konopljina vlakna so na primer najmočnejša oziroma najvzdržljivejša naravna vlakna na svetu.

Uporaba

Konopljina semena uživamo vsak dan. Otroci nekje do 30 g, odrasli pa tudi do 100 g semen na dan. Kokosovo olje povečuje učinkovitost omega 3 maščobnih kislin v konopljinih semenih, zato se priporoča, da konopljina semena uživamo skupaj s kokosovim oljem. Lahko jih jemo sama kot prigrizek, dodamo v smuti, sok, jogurt, solato.

Dodatne informacije

Teža 0.250 g