inkovske_jagode
inkovske_jagode2Inkovske jagode 250 g

Inkovske jagode (ekološko pridelane) 250 g

10.96 €

Physalis peruviana

  • beta karoten
  • vitamin C
  • vitamin P – krepitev sten kapilar
  • odlične za otroke
  • kislo – sladek okus

2 na zalogi

Opis izdelka

Osnovni podatki

V Andih uspevajo nekatera najboljša živila za dolgoživost na svetu – poleg mace, yacona in kvinoje od tam prihajajo Inkovske jagode. Izvirajo iz Peruja in mnogi jih imenujejo tudi »južnoameriške goji jagode«. So majhne, okrogle, svetlo rumene barve ter sladkega okusa, idealno za prigrizke, pite, marmelade, sadne solate. Jagode se obirajo med aprilom in avgustom.

Učinkovine

Jagode so odličen vir beta karotena, vitamina C, tiamina, niancina, fosforja in proteinov. Semena v jagodah imajo blago odvajalen učinek in so primerna za urejanje prebave. Gre za hranilne snovi v jagodah, ki delujejo protivnetno, antioksidativno, antikancerogeno in antivirusno. Vsebuje bioflavonoide, poznane kot vitamin P, ki krepijo stene kapilar in preprečujejo mašenje žil. Močne kapilare so potrebne za zdravje oči, možganov in reproduktivnih organov. So tudi vir vitamina A, B1, B2, B6, B12. Vsebujejo 16% beljakovin, ki je izjemno visoka vrednost za sadje. Inkovske jagode so predvsem odličen vir vitamina K in so izjemno primerne za otroke. Vsebujejo tudi pektin, ki pomaga pri uravnavanju prebave, hkrati pa znižuje t.i. slab holesterol.
Delujejo adaptogeno in so se izkazale za zelo koristne pri zmanjševanju stresa v telesu (čustvenega, mentalnega in fizičnega).

Uporaba

Okus se odlično ujame z okusom camu camu jagod. Zmešajte jih skupaj in si privoščite pravo vitaminsko bombo. Bioflavonoide je dobro kombinirati z omega 3, npr. konopljinimi ali chia semeni.

Dodatne informacije

Teža 0.25 g